frompeartofit.blogg.se

Resan från att vara ett päron till att bli och vara fit!

Njuter

Publicerad 2015-06-29 23:18:19 i Dagbok,

Trots två jobbiga nätter med på tok för lite sömn för mig så njuter jag enormt av att vara mammaledig denna gång! Jag känner inga krav, än, på att det måste hända saker hela tiden eller att vi måste umgås med andra. Jag tar varje dag som den kommer och värdesätter när jag hinner plocka undan disk/tvätt eller dammsuga. Jag känner inte dåligt samvete för att Tobias får dra ett litet större lass med hushållet vissa dagar utan tänker att det kommer dagar då jag gör det. Jag passar på att njuta av att Lowe vill sova groda på mig, för snart är den tiden förbi. Jag njuter när de stora barnen vill vara hemma med oss en stund istället för att vara med kompisarna. Jag njuter när Lowe ligger nöjd i vagnen eller babysittern medan jag grejar. 

Visst låter allt helt underbart och rosaskimrande? Nejdå, så är det inte hela tiden. Idag har jag till exempel varit enormt trött efter som sagt, två jobbiga nätter, och då tar mitt tålamod slut efter ca 2 sekunder. Idag har jag haft strider med Meja flera gånger hela dagen och Alfons ett par gånger under eftermiddagen, och inte alltid varit den bra mamman jag vill vara. Men jag har också lugnat ner mig snabbt och sedan kramats med de båda. 

Jag är glad och tacksam för att vi har fått en bebis som för det mesta är nöjd med livet. Det underlättar många gånger. Jag är också glad över att vi har två stora barn som älskar lillebror och fortsätter leva sina liv trots att jag och Lowe hänger mycket. Det är ingen avundsjuka och dom är nöjda med att vara med korta stunder här och där. Idag har båda fått hjälpa till med att mata Lowe med flaskan och då är det stolta syskon. Eller som när de får hedersuppdraget att passa Lowe medan jag går på toaletten eller fixar mat. 

Jag har helt enkelt fått den bästa familjen i världen! 




Att få hålla Lowe i rapställningen är något stort och mysigt för båda. Men om han rapar eller kräks får jag tillbaka honom snabbt. :)

Om

Min profilbild

Malin

Min resa startade i augusti 2012 då jag bestämde mig för att göra en viktoperation. I november 2012 opererade jag en sleeve gastrectomy och i juni 2014 har jag gått ner 35kg. Jag har ca 20kg kvar att gå ner och nu startar resan där jag går från päron till att vara fit. Jag är snart 30 år gammal och bor i Falköping. När jag inte bloggar eller tränar är jag mamma till Alfons 7 år och Meja 4 år. Jag är också gift med Tobias 29 år. Jobbar gör jag som sjuksköterska på en barnmedicinsk avdelning, roligaste jobbet i världen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela