frompeartofit.blogg.se

Resan från att vara ett päron till att bli och vara fit!

Hur skaffar man nya vänner i vuxen ålder?

Publicerad 2015-04-27 22:10:50 i Dagbok,

Det som rubriken säger har jag funderat på en del idag. Det kan vara gravidhormonerna och det kan vara en viss separationsångest från jobbet men jag misstänker att jag kommer bli ganska ensam som föräldraledig. De vänner jag har, de har fullt upp med sina liv, jobb, studier, familjer. 

Jag känner inte att jag måste hitta massa nya vänner, men jag känner att det är något som saknas i mitt liv och det är den där riktigt nära vännen. Jag har haft några under årens lopp, men de relationerna finns tyvärr inte kvar längre. Jag saknar någon att prata med, någon där jag får vara jag. Där jag inte känner att jag måste vara någon annan eller vara på topp hela tiden. Någon som man bara kan ringa eller slänga iväg ett sms till utan att man känner att man måste. 

Jag misstänker att jag till viss del är väldigt dålig på att vårda mina relationer. Och det är något som jag får försöka jobba på. Men det är svårt! Jag har svårt för att naturligt vara den här sociala människan hela tiden och jag tror att jag därför kan uppfattas som otrevlig eller osocial. Vilket inte alls är min mening, utan det handlar bara om att jag inte vet vad jag ska säga. 
Jag vill vara mer social och jag vill vara den här glada och trevliga personen som naturligt bjuder hem folk på middag och får till det mysigt. Jag vill ju att folk ska vilja umgås med mig och känna att jag har nära till skrattet. 

Men hur ändrar jag hela mig själv? Hur blir jag mer öppen och social? Och hur sjutton gör man för att hitta nya vänner när man är 30 och det känns som om alla redan har sina sociala nätverk stängda? 
Blondinbella tog upp samma ämne för några veckor sedan. Jag kanske får gå igenom alla de kommentarerna... 
Har du något tips? 

Om

Min profilbild

Malin

Min resa startade i augusti 2012 då jag bestämde mig för att göra en viktoperation. I november 2012 opererade jag en sleeve gastrectomy och i juni 2014 har jag gått ner 35kg. Jag har ca 20kg kvar att gå ner och nu startar resan där jag går från päron till att vara fit. Jag är snart 30 år gammal och bor i Falköping. När jag inte bloggar eller tränar är jag mamma till Alfons 7 år och Meja 4 år. Jag är också gift med Tobias 29 år. Jobbar gör jag som sjuksköterska på en barnmedicinsk avdelning, roligaste jobbet i världen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela